Powered By Blogger

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

Νέες κινητοποιήσεις από τους συμβασιούχους

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν την Τρίτη οι συμβασιούχοι στους Δήμους και τετράωρη στάση εργασίας οι μόνιμοι, από τις 11.00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου. Στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της Αθήνας και θα ακολουθήσει πορεία στο...
Υπουργείο Εσωτερικών.

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας από το δημαρχείο της πλατείας Κοτζιά προς τη γενική γραμματεία του Δήμου, στην οδό Λιοσίων, με ενδιάμεσο σταθμό το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι συμβασιούχοι του δήμου Αθηναίων.

Σχετικά με την συνεχιζόμενη κινητοποίηση των συμβασιούχων, παρενέβη ο Δήμαρχος Αθηναίων. Ο Γιώργος Καμίνης χαρακτηρίζει την κατάληψη του δημαρχείου ακατανόητη συνδικαλιστικά ενέργεια. Επισημαίνει οτι το ένα τρίτο από τους 1462 εργαζόμενους στο δημοτικό βρεφοκομείο είναι συμβασιούχοι, οι συμβάσεις των οποίων έχουν παραταθεί. Ωστόσο, η αποχή τους επί δύο βδομάδες από την εργασία τους προκαλεί σοβαρά προβλήματα. Ο κ. Καμίνης αναφέρει ότι έχει δώσει εντολή στις υπηρεσίες του δήμου να λάβουν όλα τα μέτρα ωστε να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί έως τις 4 το απόγευμα και όχι μέχρι τη μία. Καλεί τέλος τους συμβασιούχους παιδαγωγούς να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους.

Σε απάντηση των όσων ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε: «Συμπληρώνονται, περίπου, 100 ημέρες, που η Αθήνα «δεν έχει δήμαρχο». Ο «αόρατος» κ. Καμίνης, κατά τη συνήθη τακτική του προσπαθεί, μάταια, να αποσείσει τις ευθύνες του. Με τις συνεχείς αναφορές του στο παρελθόν δείχνει, ότι του έχει γίνει έμμονη ιδέα αλλά και εφιάλτης, αφού τρέμει την ώρα της σύγκρισης. Τον καθιστώ υπεύθυνο για ότι ήθελε συμβεί στο Δήμο και στην πόλη της Αθήνας. Ιδιαίτερα δε, στον ευαίσθητο τομέα των παιδικών σταθμών. Υπενθυμίζω, τέλος, ότι επί δημαρχίας-Κακλαμάνη ουδείς εργαζόμενος έχασε τη δουλειά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου