Powered By Blogger

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Διάλειμμα στην κατάληψη του δημαρχείου της Αθήνας
Ελενα Καρανατση
Ενα διάλειμμα για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα κάνουν οι συμβασιούχοι την προσεχή Δευτέρα, «παραχωρώντας» την αίθουσα στις δημοτικές παρατάξεις και θα συνεχίσουν την κατάληψη του δημαρχείου, όπως έχουν προαποφασίσει. «Θα εκκενώσουμε τον χώρο διότι είναι σημαντικό να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του δήμου, αλλά δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε την κατάληψη», είπε στην «Κ» ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ κ. Β. Πολυμερόπουλος.
Στο μεταξύ, «κρούσεις» σε δημοτικούς συμβούλους του ΠΑΣΟΚ από την παράταξη του δημάρχου «Δικαίωμα στην Πόλη» κάνουν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, προκειμένου να συγκροτήσουν ένα είδος συντονιστικού οργάνου - γραμματείας. Κάποιοι λένε ότι ο ρόλος του θα είναι καθαρά υποστηρικτικός για τον κ. Καμίνη, άλλοι όμως θεωρούν ότι η παράλληλη λειτουργία μιας τέτοιας ομάδας μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη συνοχή της διακομματικής δημοτικής αρχής. Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αν και προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο όλο εγχείρημα.
Οι συσκέψεις προετοιμασίας για τη συγκρότηση αυτής της γραμματείας είναι εν γνώσει του δημάρχου, ο οποίος εξακολουθεί να είναι υπέρμαχος της άποψης ότι οι κομματικές ταυτότητες πρέπει να μένουν έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου