Powered By Blogger

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Αλ. Παπαρήγα: Δίκαιος ο αγώνας των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων


Την αλληλεγγύη της στους συμβασιούχους του Δήμου Αθήνας που πραγματοποιούν κατάληψη στο Δημαρχείο εξέφρασε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της προς τους εργαζόμενους.
Την αλληλεγγύη της στους συμβασιούχους του Δήμου Αθήνας που πραγματοποιούν κατάληψη στο Δημαρχείο εξέφρασε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της προς τους εργαζόμενους.
Α. Παπαρήγα: Μονιμοποίηση των συμβασιούχων στο Δήμο Αθηναίων.
Η κ. Παπαρήγα απέρριψε τον όρο «πάγιες και διαρκείς ανάγκες», που όπως είπε, κάποιοι επιχειρούν να «φορέσουν» στους συμβασιούχους, και ο οποίος κόβεται και ράβεται με αντιλαϊκά, αντεργατικά κριτήρια.
«Εμείς θεωρούμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες το να έχουν όλοι και όλες σταθερή δουλειά. Δουλειά που τους εξασφαλίζει και τα επόμενα χρόνια και τα μεθεπόμενα, να έχουν καλό μισθό, να έχουν κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε επίσης ότι τα κριτήρια με τα οποία καθορίζονται αυτές οι «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» είναι το μικρότερο κόστος. «Αυτό το μέτρο, αυτή τη μεζούρα, εμείς δεν τη δεχόμαστε. Γιατί το χρέος και τα ελλείμματα δεν τα δημιούργησαν οι εργαζόμενοι», πρόσθεσε.
Επανέλαβε ακόμη ότι το Κμμουνιστικό Κόμμα τάσσεται κατά της λογικής «φταίνε και οι εργαζόμενοι, γιατί δέχτηκαν να προσληφθούν προσωρινά, με μπλοκάκια, με βάση τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες». «Δεν δεχόμαστε αυτό το επιχείρημα, όχι μόνο για σας που εργάζεστε εδώ για πολλά χρόνια και γι' αυτούς που δέχτηκαν τη δουλειά χθες, γιατί ο εργαζόμενος είναι ο εκβιαζόμενος», τόνισε.
Το ΚΚΕ, συμπλήρωσε η κ. Παπαρήγα, δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ αυτά τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν άλλα κόμματα για να πούνε «έχετε και εσείς ευθύνη», κατά το «μαζί τα φάγαμε» κτλ».
http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1948956

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου