Powered By Blogger

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/3/2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Πανελλήνιο Συντονιστικό Συμβασιούχων προχώρησε σε έκτακτη συνεδρίαση, σήμερα 22/3/2011, όπου και αποφασίστηκαν τα εξής:


• Θεωρούμε την κατάληψη του δημαρχείου του Δήμου Αθηναίων από συμβασιούχους, ως την κορυφαία αντίδραση απέναντι στην αυθαίρετη, παράνομη και αντισυνταγματική συμπεριφορά της κυβέρνησης αλλά και του Δήμου Αθηναίων σε βάρος των συμβασιούχων. Είναι προσβλητικό να λέγεται και μάλιστα δια στόματος του έγκριτου νομικού κ. Καμίνη, ότι το Σύνταγμα απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων έργου ή ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου. Τόσο η απόφαση 18/2006 του Αρείου Πάγου όσο και 3 αποφάσεις του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, έχουν δεχθεί ότι το Σύνταγμα δεν αναφέρεται σε εκείνους τους συμβασιούχους, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Και οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων, που δουλεύουν από 5 έως και 10 χρόνια ή και περισσότερα, δεν είναι έκτακτοι αλλά καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Όταν λοιπόν, η πολιτεία κωφεύει και το δίκιο και η αγανάκτηση του πολίτη ξεχειλίζουν, τότε ο μόνος δρόμος που απομένει είναι η έντονη αντίδραση με τρόπους που μπορούν να αντισταθμίσουν το μέγεθος της κρατικής παρανομίας. Ως προς το τελευταίο εξακολουθούμε να αναρωτιόμαστε πώς βρήκαν τον τρόπο μονιμοποίησης 270 συμβασιούχων της βουλής, εκ των οποίων μάλιστα, κάποιες γυμνάστριες με μόλις 6 ημερών προϋπηρεσία. Πως τολμούν λοιπόν και επιμένουν στον βλακώδη, δήθεν νομικό «ισχυρισμό» ότι το Σύνταγμα δεν επιτρέπει τη δική μας μετατροπή των συμβάσεων;

• Καλούμε σε δυναμική αντίδραση και σε καταλήψεις όλους τους συμβασιούχους της χώρας.

• Θεωρούμε κεντρική υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε με κάθε τρόπο την κατάληψη του Δημαρχείου της Αθήνας.

• Καλούμε σε ενεργητική παρουσία έξω από το Δημαρχείο του Δήμου Αθηναίων, στις 23/3/2011 και ώρα 11:30 π.μ., όλους τους συμβασιούχους. Γνωρίζουμε ότι όλο και περισσότερο γίνεται σαφές το μήνυμα ή τώρα ή ποτέ.

• Απαιτούμε πολιτική λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων εδώ και τώρα. Αν βρήκαν λύση στους 270 συμβασιούχους της βουλής, είναι βέβαιο ότι μπορούν να βρουν λύση για το σύνολο των συμβασιούχων της χώρας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου